vrijdag 17 juli 2009

Donderdag 16 juli Sheridan - Cody

Vandaag zijn we door de bergen naar Cody gereden. We kwamen door Bighorn Mountains, wat voor een prachtig uitzicht zorgden. Het was een lange rit, want in de bergen moet je met een camper natuurlijk je snelheid aanpassen en er waren veel werkzaamheden aan de weg.
Halverwege de middag kwamen we aan op de camping. Het weer is mooi. Ik denk rond 28 graden. De kinderen doken natuurlijk weer het zwembad in en wij hebben ons lekker met een glas wijn in de schaduw geparkeerd.
In de avond zijn we naar een rodeo show gegaan. Met een pendelbus vanaf de camping zodat we de camper konden laten staan.
Een erg leuk gebeuren om mee te maken zo’n rodeo.
Wel weer lekker Amerikaans, starten met het volkslied, en daarna gebed waarbij de cowboys ook hun hoed afzetten. Ze bidden dan geloof ik voor hun veiligheid tijdens de rodeo want er kan nog wel eens wat misgaan.

We hadden halverwege het volkslied pas in de gaten dat wij de enige waren die nog zaten op de tribune, oeps…. gauw gaan staan. De chauffeur van de pendelbus had getipt wat de beste zitplaatsen waren. We hadden een plaatsje uit de zon, een bankje met rugleuning en we keken in de box waar de cowboys zich klaar maken voor hun rit. Het is kennelijk echte topsport, want ze zijn een half uur bezig met hun warming-up, vrijwel iedereen had wel een of ander gewricht ingetaped. Rodeorijden is kennelijk nogal blessuregevoelig. Verplichte outfit: cowboylaarzen, Yeans met riem, overhemd met lange mouwen, cowboyhoed, merk Stetson. Pruimtabak schijnt een must te zijn. Lopen met O-benen en om de 10 seconden een straal pruimtabak spuwen.
De show bestond overigens niet alleen uit het berijden van wilde paarden en stieren, maar er waren ook behendigheidraces, zoals het met een lasso vangen van stieren om ze vervolgens met de poten bijeen te binden. Ook waren er sprintwedstrijden om tonnen heen. De deelnemers van de wedstrijder waren locals. Met het inschrijfgeld wordt de prijzenpot gevormd.

Morgen gaan we voor 5 dagen naar Yellowstone en ik heb geen idee hoe het daar met internet zit. Dus als jullie even niet horen..

1 opmerking:

  1. Hoi Peter en Rina,
    Ik ben razend benieuwd hoe Yellow Stone Park er uitziet. Plaats maar mooie foto's op de weblog. Fijn dat jullie zo een voorspoedige reis hebben. Geniet er maar van; het is snel weer voorbij.

    Rob

    BeantwoordenVerwijderen