woensdag 22 juli 2009

Vrijdag 17 juli tot maandag 20 juli Yellowstone


Mijn vermoeden was juist. Geen internet…dus jullie hebben even moeten wachten op het vervolg, maar hier is het dan!
We hebben hier geweldig dagen gehad. Yellowstone is een van de oudste (en mooiste) natuurreservaat ter wereld. Het is bekend om zijn geisers, heetwaterbronnen en pruttelende modderpotten. De naam Yellowstone is afkomstig van de Indianen. Zij gaven deze naam aan de rivier die door het park stroomt. In tegenstelling tot wat veel toeristen denken is de rivier niet genoemd naar de gele gesteente in de Yellowstone Canyon maar naar de gele klei op de zandbanken.
Maar er is meer in dit park. Er is een schitterend groot meer en een grote Canyon met watervallen. Daarnaast leven er veel dieren in Yellowstone, oa bizons, elanden, herten, pelikanen, grizzly- en zwarte beren en wolven. Bij het binnenkomen van het park werden we al gelijk getrakteerd op de eerste zwarte beer. We zijn hier 4 volle dagen geweest en hebben ontzettend veel gezien. De geisers waren echt bijzonder (en sommige konden behoorlijk stinken naar zwavelwaterstof), ook de heetwaterbronnen en modderpotten waren voor ons erg indrukwekkend. Ik kan alleen van Yellowstone al een heel fotoboek vullen. In deze dagen hebben we veel beesten gezien, bizons, elks, pelikanen, otters, zwarte beren, prong horns, herten, adelaars en eekhoorns.
De laatste dag werden we nog verrast met het zien van een zwarte beer met 2 jongen die rustig vanuit het bos de weg overstaken naar de andere kant. Zo ontroerend om te zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten