vrijdag 24 juli 2009

Vrijdag 24 juli Arches



Waarschijnlijk zijn jullie jaloers op ons weer, maar het is hier zo warm dat we vannacht zelfs de airco aan hebben gelaten. Dat slaapt een stuk plezieriger.
Vandaag zijn we naar Arches National Park geweest.
Arches is een park met heel veel natuurlijke rotsbogen en grillige rotsformatie’s. 300 miljoen jaar geleden bevond zich in dit gebied een zee. Het water droogde op er bleef en dikke laag zout over. Dit zout werd later bedekt door diverse lagen rood zand die hier door de wind naartoe werden gebracht. De onderste lagen zand versteenden en de zoutlagen kon niet konden het gewicht niet meer aan. Ze werden onder de rotslaag vandaan geperst. Op deze manier hebben zich in dit gebied meer dan 2000 zandsteen bogen gevormd. Dit hele proces gaat nog steeds door met als gevolg dat uiteindelijk de bogen een keer zullen instorten. De grootste boog in het park heeft een overspanning van 93 meter.

Ik weet het, ik val in herhaling maar het was hier weer zo mooooooi. Ik denk dat de foto’s wel voor zich spreken. Nadat we Arches hebben verlaten zijn we nog in de middag naar Dead Horse Point State park gegaan. Het verhaal waar dit park zijn naam aan te danken heeft, daar zal ik jullie niet mee vermoeien, maar er was een prachtige Canyon te zien. Het park wordt niet voor niets de Grand Canyon van Utah genoemd. De foto hieronder is door Olaf onze middelste zoon gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten