maandag 13 juli 2009

Zondag 12 juli van Cheyenne naar Hotsprings

Vandaag een lange trip achter de rug met de camper. We hebben ongeveer 480 km gereden. Het was prachtig weer (35 graden) en de omgeving mooi.
Onderweg zijn we nog naar een liquor store geweest, wat niet makkelijk was om te vinden. Hier in South Dakota mag er geen drank (voor mij dus wijn..) verkocht worden in gewone winkels.
Pistolen en kogels geen probleem, maar wil je een fles wijn dan moet je daar meer energie in steken. Maar na wat zoeken toch gelukt!
Ik heb zelfs mijn favoriete Lindeman’s kunnen kopen.

In Hot Springs zijn we mammoetskeletten gaan bekijken.Dit plaatsje is hierom bekend. In 1974 zijn bij bouwwerkzaamheden verschillende skeletten gevonden. Toen bleek dat er veel skeletten van mammoeten bij zaten is de bouw gestopt en het bouwproject afgeblazen. Behalve mammoeten zijn er ook beren en andere zoogdieren gevonden. Alle dieren zijn omgekomen door verdrinking in een warme bron die hier vroeger was. Het warme water oefende een grote aantrekkingskracht uit, maar de steile wanden die de bron had, maakten het de dieren onmogelijk om weer uit het water te komen. Het water werd in de loop van eeuwen verdrongen door zandafzetting waardoor de overblijfselen bewaard bleven.
Aan het einde van de dag weer heerlijk het zwembad ingedoken en daarna lekker uit eten gegaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten